top of page

Demetris goes Discord


Demetris is sinds 1994 de studentenvereniging van de bio-ingenieurs. Doorheen het academiejaar organiseren ze een heleboel activiteiten. Zo staan ze altijd klaar om hun leden te ondersteunen bij hun studies, maar voorzien ze daarnaast ook de nodige ontspanning. Iedere week bieden ze een aantal sportactiviteiten aan en organiseren ze 's avonds kroegentochten, cantussen en andere gezellige avonden, bij voorkeur in hun stamcafé De Buis. Hun TD's houden ze traditiegetrouw middenin Fort VI in Wilrijk, in dé place to be van de buitencampussen: de konijnenpijp! Daarnaast organiseren ze ieder jaar een sneeuwvakantie in de lesvrije week, een groot galabal en een ledenweekend in het tweede semester. En dat alles doen ze niet alleen voor de bio-ingenieurs: iedereen die wil, is welkom!


Hieronder stellen de leden van Demetris zich alvast even voor:

Het gebeurt al eens dat de bio-ingenieurs lange lesdagen hebben. Op een bepaalde donderdag hadden ze zo bijna ononderbroken les van half negen tot zes. Al snel waren de meeste studenten enorm moe. In de zetel geraken, dat was het enige doel. Niemand had er nog aan gedacht om een stapje in de wereld te gaan zetten die avond. Maar dan kwam toch het gerucht dat er nog een TD was in Wilrijk die avond. En de uitspraken begonnen te veranderen van "Ik ga sowieso niet" over "Ik kom misschien een uurtje piepen" naar "Na deze dag hebben we een TD wel verdiend". En zo werd afgesproken om samen te eten. De dag nadien zat nog maar de helft van de groep om half negen in de les. De laatste was nog steeds serieus aan het kateren toen hij arriveerde. Een goeie avond!

In deze periode is ook Demetris actief online. Er werd een Discordserver aangemaakt, zodat de studenten met elkaar kunnen blijven praten. De server bestaat uit verschillende kanalen: een rustige bib waar mensen elkaar mentaal kunnen steunen bij het studeren, een online versie van de konijnenpijp voor zij die op de achtergrond een muziekje willen en een hoop kanalen waarin verschillende gezelschapsspelletjes/games gespeeld kunnen worden. Je kan er op eender welk moment van de dag naartoe gaan, kijken of er mensen online zijn en aansluiten wanneer je zin hebt. Het geeft het gevoel dat je mensen 'tegenkomt', iets waar we allemaal naar uitkijken.

Demetris heeft nog wel een aantal ideetjes voor de toekomst. Zo komt er nog een mentormoment aan voor de eerstejaars en een grote online puzzelhunt. En het volgende academiejaar zal ook volledig in hun vertrouwde stijl worden georganiseerd, met genoeg TD's, kroegentochten en andere evenementen om je nog even zoet te houden. Om je alvast even op te warmen, kan je hieronder al het clublied terugvinden.Je kan Demetris volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page