top of page

De Chips verenigen kotstudenten

De Chips vierden vorig academiejaar hun vijftienjarig bestaan, maar zijn de puberfase al lang ontgroeid. Zoek je tips in verband met het Antwerpse studenten- en kotleven? Of heb je vragen over het ontspanningsaanbod? Dan ben je bij de honderd leden van De Chips aan het juiste adres.

Elke dag Chipsdag, right? Maar woensdag is toch nog een beetje specialer. Dan verzamelen De Chips in hun stamcafé De Salamander, waar ze in thema hun wekelijkse pub houden. Denk aan: Mexico, Tour de France, Halloween ... Voor elk wat wils! Woensdagavonden staan bij de vereniging dus steeds garant voor sfeer en gezelligheid.Behalve café-avonden organiseert De Chips ook een jaarlijks galabal, studentendoop en verschillende cantussen, waarvan hun Disney- en Studio 100-cantus wereldberoemd is in Antwerpen.

Voor het volgende academiejaar heeft de vereniging al heel wat ideetjes gesprokkeld. Wat dacht je van een kookworkshop, bierbowling, een barbecue of een gezamenlijke sportactiviteit? Het plan is om zich nog meer dan anders te richten op de kotstudenten van onze geliefde stad.
Je zou van enthousiasme zowaar het clublied van De Chips beginnen zingen:


CHIPS CLUBLIED

Wijze: ‘Al die willen te kap’ren varen’


Aan de oevers van de Schelde, Ligt de grootstad van mijn hart, ’t Is de stad van Vlaamsche Helden, Remedie voor studentensmart.

Geel, Wit, Groen, wij blijven drinken, Wij blijven drinken, wij blijven klinken, Geel, Wit, Groen, wij blijven drinken, Wij blijven klinken, De Chips van voor! In de grootstad aan de haven, Heb ik gans mijn hart verloren, Waar wij onze dorsten laven, Kan men steeds studenten horen. Met de hand op de pet, En de schouder onder ’t lint, Bederft er niemand onze pret, Want wij blijven goed gezind. Zolang er hier studenten leven, En er water in ’t Schelde staat, Zullen we ’t bierke blijven geven, Zolang De Chips voor ons bestaat!


Je kan De Chips volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page