top of page

Capitant: club met een hart voor finance


Capitant probeert de financiële wereld dichter bij de studenten te brengen. Ze mikken zowel op studenten die hierover nog geen kennis hebben, maar willen bijleren (bijvoorbeeld over beleggen), als op studenten die een carrière ambiëren in finance. Dit doen ze door lezingen en workshops te organiseren in samenwerking met kenners in dit vakgebied. En ook om je netwerk uit te breiden ben je bij Capitant aan het juiste adres!


Capitant werd in 2010 in Antwerpen opgericht door een groep enthousiaste studenten met een passie voor finance. Een jaar later wonnen ze de prijs van entrepreneurship van Unizo. Ondertussen zijn ze ook actief in Leuven, Gent, Brussel en Luik. Ze zijn zelfs zo inspirerend, dat ze in 2013 het onderwerp waren van een reportage van Koppen XL op Canvas!

Leer hen hieronder alvast beter kennen:


Om in deze tijden toch verbonden te blijven met haar leden, lanceerde Capitant een trading competitie waarbij de leden via een platform fictieve aandelen konden kopen. De winnaar kreeg een jaarabonnement op Netflix en De Tijd, plaats twee en drie mochten zich tevreden stellen met enkel het abonnement op De Tijd. Alle drie verdienden ze eeuwige roem. Proficiat aan de winnaars!Het is intussen weer aftellen naar volgend academiejaar ... Zoals elk jaar zal Capitant weer te vinden zijn op Students on Stage. Daarna komt Start to Invest, waar ze topsprekers uitnodigen die al hun kennis over de beurs en beleggen delen. Daarnaast organiseren ze ook de beleggingstrack, waar de studenten via interactieve sessies gegeven door experten klaargestoomd worden om zelf te beleggen of je huidige beleggingen te verfijnen.

De careertrack zal ook weer van de partij zijn om je voor te bereiden op een carrière in private equity of investment banking. Misschien strik je wel een stage bij een van de grote namen waarmee ze samen de sessies organiseren? En dan ... tijd voor de Beurs TD, een feestje waar de drankprijzen schommelen zoals op de beurs. Opgepast, want crashes kunnen hier ook gebeuren! Wie weet versier je wel een pintje voor de prijs van € 0.90!


Je kan Capitant volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page