top of page

Campinaria: de club voor home- en kotstudenten


Campinaria is de studentenvereniging voor alle home- en kotstudenten. Aangezien Campinaria niet gebonden is aan een faculteit, is de vereniging er voor iedereen! Er worden wekelijks een tot twee activiteiten georganiseerd. Denk maar aan TD's, cantussen, kroegentochten, samen eten, rustige filmavonden en het gala. Ook voor de sportievelingen is er plaats bij Campinaria. Er wordt namelijk wekelijks gestreden op de sportvelden tijdens de Interfac, de sportcompetitie tussen de verschillende verenigingen. Kortom, Campinaria biedt voor elk wat wils!


Campinaria is ontstaan in 1972. Vroeger waren ze de vereniging van de Kempische studenten. Je vindt deze roots nog terug in de naam (campi) en het wapenschild (hertje, verwijzing naar Turnhout). Maar omdat de Kempenaars niemand wilden uitsluiten en uiteindelijk toch allemaal op kot zaten, hebben ze hun rangen geopend voor alle home- en kotstudenten. Hun clublied verwijst ook nog naar de illustere geschiedenis van de club. Ze zingen immers over "de mannen van de Kempen", luister maar:


Home- en kotstudenten komen natuurlijk samen ... in het home of op kot. Veel van de activiteiten van Campinaria gaan dus door in de tv-zaal van het home op campus Drie Eiken. Voor TD's en cantussen wijken de leden uit naar Fort VI. Campinaria is vlijtig op zoek naar een nieuw stamcafé - heb je suggesties, laat het hen dan zeker weten!


In coronatijden is elkaar zien en gezellig bij elkaar zitten niet vanzelfsprekend. Maar Campinaria heeft een oplossing bedacht: de varia-avond. Via groepschat bijpraten, online spelletjes spelen of samen een film kijken? De leden beslissen het zelf.

Voor het academiejaar 2020-2021 wordt er al volop gewerkt aan de planning en uitwerking van de activiteiten. Tijdens de startdag vliegen de leden er meteen in. Ze leren de schachten beter kennen tijdens het Schachtenconvent, de speeddate en natuurlijk de doop. Verder zijn er nog de Schachtenkoningcantus en de Ouwezakkencantus. Er worden ook nog een aantal TD's met eigen thema op poten gezet. De vorige jaren waren dit rotsvast: de Candy Shop TD, de Flowerpower TD en de Kerst TD. Tot slot is er nog het jaarlijkse galabal en enkele kleinere activiteiten.


Je kan Campinaria volgen op Facebook, Instagram en via hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page