top of page

"Biomedica, feesten en lol!"


Biomedica, hun naam spreekt voor zich: zij staan in voor de studenten biomedische wetenschappen aan UAntwerpen. Ze doen dit al sinds 1993. Ze maken zich sterk dat ze niet alleen voor de bmw'ers, maar voor alle studenten in heel Antwerpen klaarstaan! Hieronder stellen ze zichzelf even voor:Bij Biomedica willen ze hun studenten door hun hele studiecarrière begeleiden. Dit doen ze door bijvoorbeeld een info-avond te geven over de masteropleidingen. Daarnaast hebben ze een mentor in hun team die steeds klaarstaat om studiegerichte vragen te beantwoorden.


Natuurlijk kunnen we niet non-stop studeren en zijn pauzes minstens even belangrijk. Biomedica is er ook om het studentenleven mee kleur te geven. Dit doen ze door verschillende activiteiten te organiseren, zoals een TD of een cantus. De cantussen zijn gezellige avonden waarop ze veel zingen en bier consumeren, maar geen angst ... alcoholvrij is zeker oké! Hieronder alvast de tekst van hun clublied om thuis wat te oefenen:


Die kleine club van het RUCA is hier Biomedica feesten en lol. De schachten en porren die daveren van angst en een pint blijft bij ons nooit lang vol. Als ons rood en ons blauw dan verschijnt in 't café met de kelen zo droog als een steen Ja, we zijn een bende van zwijnen Biomedica op nummer één! Tiralala, tiralala, tiralala, tiralala hoi hoi! Ja, we zijn een bende van zwijnen Biomedica op nummer één De vrouwen bij ons zijn het schoonste van 't land Biomedica poept keer op keer. Wat is nu een jaar, want dat vliegt zo voorbij en in juni dan doe het zo'n zeer. Doch het kan geen kwaad, want september is daar Op verlof en studeren gedwee. Ja, we zijn een bende van brossers Biomedici zit nummer twee tiralala, tiralala, tiralala, tiralala hoi hoi Ja, we zijn een bende van brossers ​Biomedici zit nummer twee


Onder het motto 'liever te dik in de kist dan een feestje gemist' is er nog veel meer dan dat: kroegentochten, café-avonden, ledenetentjes en naar jaarlijkse traditie ook een fancy galabal. Dit alles aan studentikoze prijzen en in een familiale sfeer, want daar staat Biomedica voor. Je kan hen vaak terugvinden in Fort 6 in Wilrijk.


Op 29 april organiseert Biomedica samen met DIEFKA en UFKA een leuke spelletjesavond online. Zet je die avond dus zeker achter je computer en speel mee!


Voor volgend jaar heeft Biomedica nog enkele ideetjes uit haar mouw te schudden. Het plan is om volgend academiejaar af en toe een interessante lezing over een biomedisch relevant onderwerp te houden. Een boekenverkoop staat ook op de planning. Maar ook qua ontspanning zal er voldoende voorzien worden: denk maar aan hun bekende CrazyShot TD, EurodealsTD, Blackout TD, cantussen, een skireis in samenwerking met UFKA ...

Je kan Biomedica nu al volgen via Facebook, Instagram en hun website.
 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page