top of page

Bij Ingenium verveel je je nooit


Ingenium is het baby'tje onder de studentenclubs: ze bestaan pas sinds 2018! Toch weten ze veel succes te scoren met hun programma. Ze zijn een studentenvereniging waar iedereen welkom is, zowel de studenten van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen als alle andere studenten. Deze vereniging stelt één groot doel voorop en dat is het bekomen van een grote vriendengroep met respect voor de tradities van het studentenleven. Doorheen het jaar houden ze zich bezig met het organiseren van TD’s, caféavonden, cantussen, filmavonden … Naast al deze evenementen organiseren ze ook elk jaar een spetterend galabal en een prachtige skireis (volgend jaar gaan ze naar Risoul). Ze kijken tevreden terug op hun eerste silent disco en maken al plannen voor een tweede editie. Je raadt het al: bij Ingenium verveel je je nooit!


Leer het clublied van Ingenium alvast vanbuiten met dit filmpje:Ondanks de jonge leeftijd van de club, hebben ze bij Ingenium al heel wat meegemaakt. Sommigen noemen het een traditie, anderen een vloek ... Ze leggen het even zelf uit: "Het begon allemaal in de herfst van 2018. Op de openingsdag was Ingenium de jongste club tussen alle veteranen van Wilrijk. De toenmalige praeses, Arne, ging dan ook met goede moed de dag tegemoet. Alles verliep vlotjes tot het noodlot toesloeg. Na een hele dag gratis gedronken te hebben op de Bist, was Arne wat zatjes. En in zijn zattigheid is hij erin geslaagd om met zijn twee knieën tegen een boord te vallen en hierdoor deze kapot te maken. Het jaar erop was Siebe praeses en vastberaden om niets te breken of kapot te maken, ging hij naar de openingsdag. Hij overleefde de openingsdag op de Bist, maar was ook al goed zat en maakte zijn fatale fout in de Hagar. Hier lag het lekkere dier Jerre knock-out in de zetels, en Siebe zag zijn kans. Hij besprong Jerre iets te enthousiast en vloog tegen de muur. Hierdoor mocht hij de hele week met een blauw oog rondlopen."


Wil je weten over wie dit allemaal gaat? Check dan dit filmpje:


De leden van Ingenium kijken al volop uit naar volgend academiejaar. Dat zal van start gaan met de openingsdag op de Bist in Wilrijk, waar iedereen welkom is om hen beter te leren kennen. Ze besteden hun extra vrije tijd in deze coronaperiode aan het plannen en vastleggen van hun nieuwe activiteiten, zoals TD's, hun ledenweekend en de skireis in de lesvrije week.

Maar eerst zijn het nog examens natuurlijk! Ook hiervoor kan je op Ingenium rekenen. Studenten kunnen terecht op de cloud van de club, waar ze allerlei samenvattingen en oefeningen kunnen terugvinden. Ook kan je aankloppen bij de verschillende mentoren met alle vragen die je hebt, studiegerelateerd weliswaar.


Je kan Ingenium volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page