top of page

Beter in je vel met burlesque

Tatiana Jaenen, studente onderwijs- en opleidingswetenschappen en medewerker UAntwerpen"Dat ik een bezig bijtje ben, hoor ik wel vaker. Ik ben dossierbeheerder bij de Faculteit Rechten, waar ik bijvoorbeeld de praktische kant van evenementen regel. Daarnaast heb ik nog een masterthesis te schrijven én heb ik mijn eigen dansschool: de Antwerp Burlesque Academy. Onder mijn cursisten tel ik ook verschillende studenten en oud-studenten van UAntwerpen.


Voor burlesque geldt vaak: onbekend is onbemind. Het is een podiumkunst die dans, theater en expressie combineert en zich ook richt op body positivity en sensualiteit. Je leert je sensualiteit ontdekken en beleven. Bij de Academy geven we daarom ook workshops in twerken, chairdance ... Kortom, alles om je als vrouw én man goed in je vel te doen voelen.


De huidige periode zorgt zeker voor een uitdaging wat dit gevoel betreft. Toen we werden gevraagd volledig van huis uit te werken en de geplande danslessen ook niet konden doorgaan, was ik best wel bang. Ik ben altijd bezig, ik ben zelden thuis, hoe moest dat nu? Zou ik me niet heel erg gaan vervelen? Maar al snel besefte ik dat dit de ideale manier was om mezelf en de ABA heruit te vinden. Zo zullen we binnenkort met onze showgroep repeteren via Videoparty op Facebook. Ik werkte mijn stoomcursussen burlesque online uit, een van mijn cursisten begon een blog over stretchen en we begonnen een self-care challenge in samenwerking met Heartfully Conscious. Want we hebben allemaal nood aan een goede zelfzorg deze dagen.


Deze tijd kan je gebruiken om jezelf te vinden, uit je comfortzone te komen of eens iets nieuws te leren. Ik kan bovendien iedereen aanraden om te blijven bewegen. Ik ervaar beweging als een gemakkelijke manier om angsten te bezweren en de dingen te relativeren, zéker als je dat in contact met anderen kan doen, zoals wij nu online samen dansen."


Hoe Tatiana blijft dansen, zie je hieronder. Credits to Arne Keustermans en Yveline Garnier voor het idee en de uitwerking ervan.
Volg Tatiana's Antwerp Burlesque Academy via Facebook of Instagram.


 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page