top of page

ASK-Stuwer: de onmisbare schakel tussen de buitencampussen en de universiteit


ASK-Stuwer zijn sinds 2005 de overkoepelende verenigingen van de Campus Drie Eiken, Groenenborger en Middelheim van de Universiteit Antwerpen. Zo vormen ze de schakel tussen de studentenverenigingen actief in het Wilrijkse, én onze universiteit. Ze treden op als spreekbuis voor de Wilrijkse clubs, ze informeren de studenten en organiseren enkele grotere activiteiten die de drie Wilrijkse campussen verbindt. Deze activiteiten variëren enorm, zo organiseren ze onder andere de Cocktailparty, de Go Kart Race, Kerst op UAntwerpen en de Openingsdag. Hiernaast proberen ze ook ook regelmatig evenementen te organiseren vanuit VUAS (Verenigde UAntwerpen Studenten, gevormd door Unifac en ASK-Stuwer). Een goed voorbeeld hiervan is het Galabal van de Universiteit Antwerpen.


Hieronder stellen ze zich alvast even aan jullie voor:

Om de band tussen de diverse verenigingen te versterken, vertrekken de leden van ASK-Stuwer in het begin van het academiejaar op ASK-weekend. Dit is altijd een gezellige boel, waar iedereen elkaar beter leert kennen.

In coronatijden moet iedereen inventief zijn, ook bij ASK-Stuwer. De sollicitaties voor het nieuwe praesidium moesten online doorgaan en ook het infomoment verliep via Zoom. Toch is het allemaal leuker zonder pandemie ... ASK-Stuwer kijkt daarom reikhalzend uit naar de Verkenningsdagen, de Cocktailparty en de OpeningsTD in het nieuwe academiejaar. Blijkbaar hoor je de ASK-Stuwerleden al stilletjes oefenen voor de komende cantussen... Hun clublied vind je hieronder:

Je kan ASK-Stuwer online volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page