top of page

Apps om je smartphonegebruik te beperken

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

Veel studenten worden afgeleid door hun smartphone wanneer ze aan het werken zijn voor school. Wij geven je graag een aantal handige apps en functies op je smartphone (jawel) die jou kunnen helpen om gefocust te blijven.


1. Plantie: blijf gefocust

Plantie is een gratis alternatief voor Forest. Deze app helpt je bij je time-management en om een langere tijd gefocust te werken. Het doel van deze app is om fruit te doen groeien. Dat doe je door een bepaalde periode te werken, studeren ... Terwijl jij druk bezig bent, groeit er fruit in de app. Telkens wanneer je toch een andere app gebruikt op je smartphone, stopt het fruit met groeien.

Op het einde van de dag kan je statistieken bekijken over hoe efficiënt je die dag hebt gewerkt.


Deze app is ideaal voor mensen die moeite hebben om zich te concentreren gedurende langere periodes. De app werkt volgens de Pomodoro-methode. Die houdt in dat je telkens vier sessies doet van 25 minuten studeren, afgewisseld met vijf minuten pauze. Na vier sessies gunt de app je 15 tot 20 minuten vrij als beloning.


3. Schermtijd

Een andere optie om je smartphonegebruik te beperken, is je schermtijd aanpassen. Je kan via de instellingen op je toestel kiezen hoe lang je een bepaalde app maximum mag gebruiken gedurende een bepaalde periode. Als je deze limiet verbruikt hebt, wordt de app automatisch geblokkeerd. Je kan ook momenten instellen doorheen de dag waarop bepaalde apps worden geblokkeerd om overmatig gebruik te beperken. Kortom, deze functie op je smartphone biedt heel veel mogelijkheden. 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 комментарий


Ann Maes
Ann Maes
04 апр. 2020 г.

Ik gebruik de Engross app - Met de stopwatch kan je ontdekken hoe lang je geconcentreerd voor school kan werken, en die kennis kan je dan gebruiken om de pomodoro timer in te stellen. Terwijl de timer loopt worden alle meldingen en het internet geblokkeerd. Ideaal voor mij :) https://engrossapp.com/

Лайк
bottom of page