top of page

AntwerpMUN laat jouw ambities groeien


AntwerpMUN, opgericht in 2012, heeft als basisthema de Verenigde Naties. In hun jaarlijks hoofdevenement modelleren ze de vergaderingen van de Verenigde Naties ('Model United Nations'). Daarnaast houden ze verschillende lezingen en evenementen in verband met netwerken en onderhandelen. Hiermee willen ze studenten op een amusante manier leren om hun skills aan te scherpen, hun sociale netwerk uit te breiden, hen te laten groeien in hun ambities en hun horizon te verbreden. AntwerpMUN is ideaal voor studenten met interesse in diplomatie, recht, economie en internationale politiek.

Wil je de AntwerpMUN-leden beter leren kennen, dan moet je hen eerst vinden natuurlijk. Ze proberen regelmatig nieuwe plekken te vinden om samen te zijn en te genieten. Dit varieert van het kot van één van de leden tot gezellige en sfeervolle plekken in Antwerpen. Je kan hen ook altijd terugvinden op de grote events van de universiteit zoals Students on Stage, Kerst op UA ...


Soms trekken ze mannen aan tussen de 30 en 40 jaar die maar geen afscheid kunnen nemen van hun studententijd. Yes, dat hoor je goed! Maakt dit weetje je benieuwd naar wie er zoal bij AntwerpMUN zit, bekijk dan zeker dit filmpje:

Corona dwarsboomde heel wat plannen van AntwerpMUN, maar ze proberen daar zoveel mogelijk een mouw aan te passen. Zo zorgden ze ervoor dat de informatie die de studenten bij hun netwerkevenement zouden krijgen, toch voor hen te verkrijgen was en zullen ze ook een video voorzien rond dit onderwerp. Ze namen ook deze video op om hun steun te betuigen aan alle studenten in deze periode. Samen tegen corona!


Volgend academiejaar staat al in de steigers. Bij AntwerpMUN starten ze met Students on Stage. Daarna volgen onder meer ons ambassadeursdiners, netwerkevenementen, lezingen door diplomaten, juristen, economen en politici, en hun galabal. Ze zijn ook te vinden op Kerst op de UA. In het tweede semester vindt onder meer hun jaarlijkse vierdaagse Simulatie plaats.


Je kan AntwerpMUN volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page