top of page

Aesculapia geneest je van je verveling


"Geen inspanning zonder ontspanning!" is het motto van Aesculapia. Zij zorgen ervoor dat de studenten geneeskunde na uren achter muffe boeken hun hoofd al eens leeg kunnen maken. Per slot van rekening komt niet alle wijsheid uit boeken, toch? Daarnaast voorzien ze ook enkele interessante symposia over gevarieerde onderwerpen. Tot slot bieden ze hun leden ieder jaar de mogelijkheid om handig medisch materiaal en nuttige boeken aan te kopen.Volgend jaar bestaat Aesculapia 55 jaar en vieren ze het 20-jarig bestaan van hun eigen feestzaal De Spoed. Als ze niet in De Spoed zitten, vind je hen in hun stamcafé De Buis of in de Komida, waar ze hun voorliefde voor kaasbroodjes delen. Het lustrumjaar moet een rollercoaster aan magische momenten worden. Het academiejaar wordt geopend met een witte TD, de leden krijgen een heuse cantus met cava en de club wil net dat stapje verdergaan tijdens hun beruchte TD Séparé... Ter afwisseling zullen ze volgend jaar ook een recordaantal symposia en museabezoeken organiseren.


Benieuwd wie je tijdens deze evenementen allemaal tegen het lijf zal lopen? Check het filmpje hier:

In de tussentijd kan je profiteren van de Aesculapia-survivalgids, die als doel heeft alle studenten door de examens te helpen.

De leden van Aesculapia wilden ook nog een eigen urban legend delen met de lezers: "Dit unieke verhaal brengt ons 2 jaar terug in de tijd. Terwijl sommigen onder ons nog in de pampers zaten, deed jongeheer M. D. uit Kontich voor een vijfde maal zijn examen anatomie. Deze inspirerende fabel staat natuurlijk symbool voor hebt doorzettingsvermogen dat elke arts in spe moet bezitten. Er wordt verteld dat deze ijverige student niet veel later verkozen werd tot praeses van onze studentenvereniging..."


Je kan Aesculapia volgen via Facebook, Instagram en hun website.

 


Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page